Magyarországon az államháztartá központi alrendszerének márciusi helyzetéről kaphatunk részletes tájékoztatást. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pedig szokásos aukcióján 12 hónapos diszkontkincstárjegyet dob piacra 50 milliárd forint értékben.

Ezen kívül eurózónás beszerzési menedzserindexek jelennek meg délelőtt 10 órakor. A feldolgozóipari PMI elemzől szerint áprilisban az előő havi 52,2 pontról 52,6 pontra emelkedhet. A szolgáltatóipari PMI a várakozások szerint áprilisban 54,5 pontra emelkedik a korábbi 54,2-ről. Az összesített index pedig áprilisban 54,4 pontot mutathat a márciusi 54 pont után.

A tengerentúlon egy munkaerő-piaci, egy ingatlanpiaci és egy előzetes feldolgozóipari beszerzési menedzserindex friss adata jelenik meg. Az új munkanélküli segélykérelmek száma az április 18-ával végződő héten az előző heti 294 ezer után 287 ezerre csökkenhet.

A feldolgozóipari PMI áprilisban, előzetes adatok szerint az előző havi 55,7 pontos szinten maradhat várakozások szerint.

Újépítésű ingatlanokat illetően pedig a márciusi adat a februári 7,8 százalékos emelkedéshez képest márciusban 4,5 százalékos visszaesést mutathat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!