A Bank of America Merrill Lynch (BoA) szakértői a korábbi semlegesről alulteljesítőre változtatták a brit Sainsbury üzletlánc részvényeire vonatkozó ajánlásukat. A bankház elemzői egyúttal a francia Carrefour részvényeire vonatkozó megítélésükön is módosítottak, pozitív irányba. A Carrefour papírokat a korábbi tartásról vételre ajánlják legújabb elemzésükben. A BoA szakértői szerint a Carrefour költségcsökkentő programjának sikere ugyan megkérdőjelezhető, ám ha megvalósítására még csak részben kerül is sor, a részvény vonzó befektetéssé válhat. A Sainsbury leminősítését azzal indokolták, hogy az alacsony élelmiszerár-infláció tovább szűkíti az amúgy sem kedvező profitmarzsot a társaságnál.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!