Ezer pont felett az index? (1993)

A ma 5000. számát ünneplő Napi Gazdaság korábbi számaiból válogatunk
NAPI, 2009. szeptember 7. hétfő, 09:19

1993. augusztus 17.

Hihetetlen magasságba, 1014 pontra emelkedett a Budapesti Értéktőzsde nem hivatalos részvényindexe. A közel 70 pontos emelkedés azonban nem tükrözi hűen a napi árfolyammozgásokat, mivel három részvény árfolyama esett, míg négy részvényé emelkedett a hét első tőzsdenapján. A kárpótlási jegy árfolyama némileg stabilizálódott a nap során. Az első tízperces kereskedésben 560, a második tíz percben 555 forintos árszinten cseréltek gazdát a papírok, jelentős tételekben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK