Ezért gyengül a forint

Az euró szánkázik a dollárral szemben és a hazai ipari adat is rendkívül rossz lett.
NAPI, 2012. december 7. péntek, 09:54
Fotó: Napi.hu

Az ECB tegnap közölt makroprognózisai nyomán - amelyekből egy közelgő kamatcsökkentésre lehet következtetni - tovább gyengül az euró, a dollárral szembeni keresztárfolyam a 24 órával ezelőtti 1,30 feletti szintek után már 1,2925-nél jár. Emellett a romló magyar gazdasági kilátások is gyengítik a forintot, hiszen a friss ipari termelési adat rosszabb lett a vártnál - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Hozzátette: háromnegyed kilenc előtt az euró egysége 283,75 forinton állt, 50 fillérrel a csütörtöki zárószint felett, a svájci frank 234,75, a dollár 219,50, az angol font 352 forinton forgott, az euró 4,1320 zlotyt ért. A szakember elmondta: a hangulat nem különösebben jó, így a nap folyamán stagnáló, tovább gyengülő forintra lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK