Az európai tőzsdeindexek mindenesetre komolyabb mínuszokkal zártak: londoni FTSE-100 1,2, a frankfurti DAX 1,4, a párizsi CAC-40 pedig 1,3 százalékot esett. Mivel a kínai félelmek domináltak, ezért érthetően a nyersanyagtermelő vállalatok és az autógyártók szenvedték meg a napot a leginkább. Előbbiek a londoni indexet húzták le, a kínai vasérc-kereslet csökkenéséről szóló spekuláció miatt a BHP Billiton 4 százalékot, a Rio Tinto pedig 4,1 százalékot zuhant, és hasonló mértékben vesztett értékéből az Anglo American is; az ArcelorMittal Párizsban 3,6 százalékot esett.

A kínai benzinár-emelés hírére pedig a német autógyártókat akarta mindenki eladni, a Daimler, a BMW, a Volkswagen és a Porsche egyaránt 4-5 százalékot gyengült. A Peugeot árfolyama viszont még ennél is rosszabbul alakult, 6,2 százalékot zuhant. A bankszektor nagy része is pirosban maradt a nap végére, bár a mínuszok ezúttal nem volt olyan nagyok: a BNP Paribas kurzusa 1,9, a Deutsche Banké 1,3, a kínai piacon leginkább kitett HSBC-é pedig 2,2 százalékkal morzsolódott le. A nagyobb cégek közül egyedül a német kiskereskedő Metro volt képes meglepő, 1 százalékos emelkedésre, pedig a negyedéves jelentése nem volt túl derűs.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!