Fagy Európában

Az európai tőzsdék lényegében mozdulatlanul nyitották a napot.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 09:31
Fotó:

Az EADS légi- és űripari társaság, illetve az Antofagasta rézbányavállalat gyengélkedése nem hatott az európai tőzsdeindexekre a mai nyitás után. Az előbbi cég részvényei több mint öt százalékkal zuhantak, miután veszteséggel zárta 2009-et, az utóbbiéi 1,8-del morzsolódtak le, mivel csökkent a nyeresége.

A londoni Footsie és a frankfurti DAX egyaránt változatlanul állt közel fél órával a kereskedés kezdete után, míg a párizsi CAC-40 0,2 százalékkal feljebb araszolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK