Fagyos lett a hangulat a Wall Streeten

Az amerikai tőzsdeindexek továbbra is masszív esésben vannak a kereskedés félidejéhez közelítve, a fogyasztói adat után gyorsult az esés.
NAPI, 2009. augusztus 14. péntek, 18:41
Fotó:

Az elmúlt napok emelkedése után a vártnál rosszabb fogyasztói hangulatról szóló hírek erősítették a túl korai és túlságosan gyors részvénypiaci fellendülésről szóló vélekedéseket. A piac szerint a részvények túlárazottsága mellett szóló adatnál látszólag sokkal kisebb hatást gyakorolt az árfolyamokra a vártnak megfelelő inflációs adat, és az ugyancsak kedvező ipari termelési mutató.

A pénzintézetek részvényei többnyire csökkenő részvényárakkal küzdenek, attól az általános félelemtől motiválva, hogy eredményeik nem igazolják jelenlegi piaci árukat. Az ismét erősödő aggályokat tükrözve az olaj is több százalékot veszített ismét 70 dollár alá süllyedő jegyzésárából pénteken New Yorkban, így a nyersanyagipari cégek is inkább a piros tartományban vesztegelnek. A nyitás után három órával a Dow Jones és az S&P 500 egyaránt 1,6 százalékos mínuszban van, míg a Nasday közel 1,9 százalékkal esik.

A Boeing nagy zuhanórepülésbe fogott, miután jelentette, hogy a régóta várt 787-es Dreamliner óriásgép bizonyos, olaszországból szállított részein repedéseket talált, ezért több mint egy hónapja leállíttatta a munkát. A JC Penney ruházati kiskereskedelmi cég is nagyot veszített árfolyamából, miután, bár a vártnál jobb eredményt jelentett ugyan a második negyedről, ám előrejelzései alúlmúlták az elemzői elképzeléseket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK