Kismértékű veszteséget mutattak a főbb tengerentúli részvényindexek a kereskedés félidejében, és az ezt követő időszakban ehhez képest nem is változott a helyzet. A Fed kamatdöntése előtt nem akarták elkötelezni magukat a befektetők. Az enyhén pesszimista hangulathoz hozzájárult a fogyasztói bizalom vártnál nagyobb esése, a lakásárak további süllyedése és az Egyesült Államok pénzügyminiszterének nyilatkozata, miszerint még túl korai volna az ingatlanpiaci válság végéről beszélni. Több mint 4 százalékkal zuhant a 14 százalékos profitbővülésről beszámoló Procter & Gamble árfolyama, annak ellenére, hogy felfelé módosította éves profit-előrejelzését. Szintén estek az energiaszektor képviselői, miután az olaj árfolyama korrigált a többnapos emelkedést követően: az Exxon és a Chevron is 3 százalék körüli mértékben gyengült. Erősödött viszont a General Motors, köszönhetően az UBS vételi ajánlásának. A Dow Jones végül 0,56 százalékkal, 13 792 pontra, a Nasdaq 0,03 százalékkal, 2816 pontra, az S&P-500 pedig 0,65 százalékkal, 1531 pontra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!