Az index mozgását elsősorban a gyógyszerpapírok határozták meg, a BUX a délelőtt folyamán a reggeli 22 600 pontról másfél százalékkal gyengült, majd kora délután - elsősorban a Molnak köszönhetően - hirtelen visszapattant a reggeli szintre. Zárásra 0,1 százalékos mínuszban, 22 505 ponton állapodott meg. A vezető részvények közül kiemelt figyelmet kapott a közel hétmilliárd forint értékben gazdát cserélő Richter, és a négymilliárd forint forgalmat generáló Egis. A jövő évi gyógyszerszabályozás rendkívül kedvezőtlenül érinti mindkét társaságot, ennek megfelelően az árfolyamok a délutáni sajtótájékoztatót követően a mélybe hullottak. A reggel még a pozitív tartományban is megforduló Richter napi mélypontján több mint 5 százalékos mínuszt mutatott, záráskor pedig 2,9 százalékos veszteséggel, 45 650 forinton cseréltek gazdát a részvények. Az Egist jobban sújtja a szabályozás, árfolyama 8,2 százalékkal 27805 forintra csökkent. Eredményes napot zárt a többi blue chip, a Mol 1,5 százalékkal 20500 forintra, az OTP egy százalékkal 7151 forintra drágult. A Magyar Telekom 0,6 százalékkal 890 forintig értékelődött föl. Nem volt optimista a hangulat a közepes kapitalizációjú részvények piacán, a vezérigazgatójától megváló Synergon 6,5 százalékkal értékelődött le, az utolsó részvények 987 forinton cseréltek gazdát. A Rába 2,4 százalékkal a TVK pedig 1,9 százalékkal lett olcsóbb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!