A Napi első piaci információi szerint a beadott ajánlatokat több brókercégnél 20-40 százalék közötti arányban fogadták el, van azonban aki ennél többet tudott eladni az ING által tegnap tartott és ma allokált Mol-aukción. A kialakult 12 600 forintos ár egyébként minden ajánlatra érvényes, így azokra is, akik ennél alacsonyabbat, illetve magasabbat adtak be.  Az akció során egy közel-keleti befektető tervezett Mol részvényeket vásárolni.

Az allokáció délelőtt folytatódott, ismereteink szerint azonban az eredetileg meghirdetett 7,67 millió darab részvény helyett elképzelhető, hogy 9-9,5 millió Mol-részvényt vásárol a lelkes vevő.

A Wood & Co. elemzői szerint a titokzatos közel-keleti befektető az az ománi állami tulajdonban lévő, "baráti kéznek" számító Oman Oil lehet, amely már eddig is 8,4 százalékos Mol-pakettel rendelkezett - jelentette a Bloomberg. Az Oman Oil magyarországi leánya ez év márciusában vált Mol-nagytulajdonossá, a részvényeket 25 000 forinton vette meg. Ehhez képest a feltételezett pakett-növelés épp féláron történt.


Az olajpapír a tegnapi limites drágulás után tovább emelkedett: csütörtök reggel a 10 százalékos plusz is megvolt a szerdai 10 350 forintos záróár után, majd jelentősen csökkent a részvények többlete.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!