A pesti parketten ugyanis gyakorlatilag minimális pluszokat láttunk délutánig, szemben a nagy tőzsdékkel. Az európai bankszektorban például nem volt ritka az 5-6 százalékos emelkedés, amivel szemben az OTP napközben mindössze egy százalékot tudott összehozni. Ez valószínűleg annak volt köszönhető, hogy hivatalosan is megerősítették a végtörlesztésről szóló törvényt úgy akarják módosítani, hogy minél többen igénybe tudják azt venni. Márpedig ez nemcsak a bankok szempontjából, hanem az egyéb befektetések terén is rontja a megítélést külföldön. Úgy látszik, a nap végére felébresztette a vételi kedvet a magyar börzén is, hogy az irányadónak számító S&P500 indexe az 1235 pontos szintet is áttörte.

Ennek betudhatóan a napközben néhány százalékos pluszban lévő OTP végül 3,4 százalékkal 3440 forintra emelkedett zárásban, ami a napi maximumot jelentette a részvény esetében. A Mol szintén napi csúcsán 17 000 forinton fejezte be a kereskedést, ami 1,6 százalékos növekedést takart 1 nap alatt. Az olajrészvény úgy emelkedett a nap végére, hogy a vezető részvények közül egyedül napközben kétszer is mínuszba fordult az árfolyama.

A Richter szintén 1,6 százalékkal drágult, ami 35 650 forintos árat jelentett. A kisebbik gyógyszergyártó 0,9 százalékkal 17 650 forintra drágult. A héten költségcsökkentő programot bejelentő Magyar Telekom is a napi maximumán 516 forinton fejezte be a hetet, ami egy nap alatt 1,4 százalékos emelkedést takart.

A BUX így összességben 1,9 százalékkal emelkedett pénteken, ami 17 423 pontos záró árat jelentett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!