Feléledt Budapest

Több mint ötödével emelkedett a napi átlagos részvényforgalom a Budapesti Értéktőzsdén áprilisban. A forgalmi rangsor élén a Concorde Értékpapír áll.
Napi.hu, 2015. május 4. hétfő, 15:29
Fotó: Napi.hu

Áprilisban a részvények 13,5 milliárd forintos napi átlagforgalma 21,7 százalékkal haladta meg a március havi értéket. A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorának első helyén ismét a Concorde  Értékpapír Zrt. végzett, a második helyen a Wood & Company Financial Services a.s., míg harmadikként az Erste Befektetési Zrt. futott be - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A Budapesti Értéktőzsde azonnali piacának forgalma áprilisban meghaladta a 276 milliárd forintot, melyhez a részvények közel 270 milliárd forinttal járultak hozzá. A részvénypiacon átlagosan 13,5 milliárd forint volt a forgalom naponta, így 21,7 százalékkal múlta felül a márciusban tapasztalt értéket. Ennél magasabb napi átlagforgalom utoljára 2013 novemberében volt a BÉT-en. A BUX index a hónap során 14,8 százalékot emelkedett.

A származékos piac kevésbé volt aktív áprilisban: összesen 567 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, amely árfolyamértéken meghaladta a 183 milliárd forintot. Ez a teljesítmény az előző hónaphoz képest 37 százalékos csökkenést eredményezett. A legnagyobb visszaesést a határidős devizák mutatták, melyek csupán 150 milliárd forintos összforgalmat tudtak felmutatni.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan áprilisban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett  az élen, 121 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 22,5 százalékát bonyolította. Második  helyen a Wood & Company Financial Services a.s. állt 17,4 százalékos részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 14,8 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bissone, 2015.05.04 22:27

Brokercegek nelkul emelkedo forgalom.
Vagy valoban nem volt eddig kotes bizonyos cegeknel csak lehuztak az ugyfeleket.
Kockas fuzetes konyveles eseten visszaigenyelheto e a jutalek amelyet a kotes cimszo alatt terheltek a szamlara.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html