A BÉT irányadó indexe 21 955 pontra zuhant, miután a Moody's-t követően az S&P is felvetette a magyar államadósság-állomány kockázatainak felértékelését. Amennyiben az S&P-nél úgy találják, hogy az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások megrekedése tartósan drágíthatja és bizonytalanná teheti a költségvetés piaci finanszírozását, úgy akár bóvli kategóriába is leminősítheti a magyar állampapírokat. A kilátások mély nyomot hagytak a pesti parketten; a BUX az első pánikroham elmúltával is 1,1 százalékos mínuszban van 22 040 pontnál, miközben a blue chipek közül egyedül a Richter állja a sarat 0,3 százalékos pluszban, 44 550 forinton. Az OTP 2,6 százalékos veszteséget szenvedett, ezzel árfolyama 5080 forintra csökkent ami 209 forinttal alacsonyabb napi legmagasabb értékénél. A Mol 1 százalékos veszteséggel 19 600 forinton forog, de ennél 100 forinttal alacsonyabban is cserélt gazdát. Az MTelekom 670 forintot ér, ami 0,7 százalékkal kevesebb előző napi záróáránál.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!