Felélénkült a kereslet a mai aukción

Január óta nem látott mértékben akartak vásárolni a befektetők 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket, de az Államadósság Kezelő Központ ma is csak a terveinek megfelelő mennyiségű forrást vont be - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2015. április 14. kedd, 12:41
Fotó: Napi.hu

A múlt hetinél is kicsit erősebb volt a kereslet a ma délelőtti 3 hónapos kincstárjegyek aukcióján. Utoljára csak január 27-én láttunk ennél nagyobb ajánlatmennyiséget, de az adósságkezelő a 120,6 milliárdos kereslet ellenére sem emelte meg az 50 milliárdos keretét. A hozamok 1,50 és 1,56 százalék között szóródtak, 1,54-es átlaggal. Ez 6 bázispontos süllyedést jelent az előző heti aukcióhoz képest, de a tegnapi másodpiaci referenciánál már 5 bázisponttal magasabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK