Félelmek rántották le Európát

A kockázatkerülés előtérbe kerülésével párhuzamosan csökkentek a fő európai részvényindexek csütörtökön.
NAPI, 2011. május 12. csütörtök, 18:11
Fotó:

Gyenge napon vannak túl a főbb európai részvényindexek: csütörtökön a londoni FTSE 0,5, a párizsi CAC 40 0,9 százalékkal gyengült, míg a frankfurti DAX 0,7 százalékkal múlta alul szerdai záróértékét. A gyenge nap oka, hogy némileg előtérbe került a kockázatkerülés a befektető körében félve a globális gazdaság lassulásáról, amiért a kockázatosabb eszközök - így a részvények - eladásába kezdtek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK