Nem javult kedden a nemzetközi részvénypiacokon a hangulat, ami nem csoda, hiszen az amerikai költségvetéssel kapcsolatban még mindig nem jelentek meg pozitív hírek, és Németországból is gyenge makroadatok érkeztek. Ennek megfelelően a főbb európai piacok kisebb mínuszban álltak a magyar börze zárásakor, és a tengerentúli indexek is eséssel indították a napot.

A BUX ennek ellenére emelkedett a keddi napon, ami a Mol és az OTP viszonylagos jó teljesítmények köszönhető. A Mol esetében azonban inkább csak enyhe pozitív korrekcióról lehet beszélni az elmúlt napok esése után. Valószínűleg a befektetők a sok rossz hír mellett örültek a stratégiai gáztároló eladásának, bár ennek eredményt javító hatása nem lesz. Ugyanakkor az olaj árának drágulásával vették az orosz papírokat, ami szintén felfelé húzhatta a Mol értékét. Ennek ellenére szárnyalásról nem beszélhetünk a papír árfolyama ugyanis, csupán 0,85 százalékkal emelkedett. A záró ár így 15 480 forint lett. Hasonló mértékben 0,84 százalékkal drágult az OTP kedden, annak ellenére, hogy a bank pert vesztett egy devizahitelessel szemben. A befektetők szerint azonban ennek nem lesz precedens értéke, mivel nyugodtan vásárolták a részvényt, amelynek árfolyama az elmúlt napokban szintén sokat esett. Az OTP így a Molhoz hasonlóan alacsony forgalom mellett fejezte be a napot 4215 forinton.

Kicsit megpihent viszont a Richter-rally kedden, úgy látszik 4000 forint felett egyenlőre elfogyott a befektetők bátorsága a részvény vásárlása szempontjából. Mindez azonban eladói nyomással nem párosult, így szintén kisebb forgalom mellett enyhe lecsorgás jellemezte a részvény értékét, amely végül 4005 forinton, 0,8 százalékos mínuszban zárta a napot. A Magyar Telekom is lefelé mozgott, a 303 forintos záró ár azonban csak 0,3 százalékos esést jelentett, így a BUX végül, ha kisebb mértékben is de pluszban fejezte be a napot. A vezető index záró ára 18 501 pont lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!