Makrofronton nem jött kedvezőtlen adat, ma kerül sor az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntésére, míg a görög események is kedvezően alakultak. Tegnap éjszaka sorsdöntő szavazás volt Görögországban, a miniszterelnök bizalmi szavazáson maradhatott a posztján. A befektetők szakértők szerint annak örültek, hogy az azonnali krízishelyzet megoldódhat, és ez még akkor is igaz, ha ez a fellélegzés csak ideig-óráig tartható fenn.

A Charles Schwab szakértője a Marketwatchnak azt mondta, jelenleg úgy látszik, hogy minden adott a csőd elkerülésére, ha a görög miniszterelnök marad a helyén, legalább is rövidtávon. Brad Sorensen szerint lehet, hogy nem indokolt a fellélegzés, és a nagyobb emelkedés a piacon, viszont az azonnali krízishelyzet elmúlta befolyásolja most a tőzsdéket.

A befektetők számára érdemi makroadat nem jött ki, egyedül a használtlakás értékesítések jöttek ki, viszont azok a várakozásoknak megfeleltek.

Májusban 3,8 százalékkal 4,81 millióra (hathavi mélypontra) csökkent a használtlakás értékesítések száma az Egyesült Államokban - jelentette a National Association of Realtors (NAR). Az elemzői konszenzus 4,79 millió volt, így az adatközlés számottevő meglepetést nem okozott.

Az RBC Wealth Management vezető részvénystratégája szerint az ingatlanpiac még mindig az elsődleges problémát jelenti Amerikában, az üres lakások száma még mindig magas, miközben az árverezések száma is historikus magasságokban tartózkodik. Sajnálatos módon addig nem lehet változásra számítani, amíg a munkaerőpiac nem tud stabilizálódni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!