Felfelé trappolt a BUX index

A BUX 14,3 milliárd forintos forgalomban 2,2 százalékos emelkedéssel zárt. A blue chipek közül a Richter 2,5 százalékos, a MOL 1,6 százalékos, a Magyar Telekom 1,3 százalékos pluszban zárt.
NAPI Online, 2005. május 18. szerda, 17:40
Fotó:

A nap nyertese az OTP volt, komoly forgalom mellett bekövetkezett 3,3 százalékos ugrással. A BUX egész nap jelentős pluszban mozgott, ráadásul folyamatosan javult, a kereskedést végül 16 329 ponton, azaz 346 pontos ugrással zárta. Az Egis szintén jól szerepelt: 3 százalékos növekedéssel 16 900 forinton fejezte a napot, míg a BorsodChem csekély emelkedéssel 2165 forinton kötött ki.

A Mol egyébként - tíz másik cég mellett - bejelentette vételi szándékát a Pakistan Petroleum olajvállalatra, amely a második legnagyobb olajkitermelő cég Pakisztánban - értesült a Bloomberg. Az egymilliárd dollár értékű pályázatra a magyar cég mellett kanadai, osztrák brit, kuvaiti, illetve két kínai és pakisztáni társaság is jelentkezett. van. Szakértők szerint a MOL legnagyobb vetélytársa az osztrák OMV.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK