Háromheti mélypont után emelkedéssel kezdtek az európai indexek, azzal együtt, hogy a Görögországgal kapcsolatos aggodalmak továbbra is jelen vannak a piacon.

A FTSE 100 1, a DAX 0,7, a CAC-40 pedig 0,9 százalékkal csütörtöki zárása felett indult pénteken.

A nyersanyagszektor korábbi veszteségei után némi emelkedést mutat: a platinatermelő Lonmin 1,8, a földgáztermelő BG Group pedig 1,3 százalékkal előző zárása felett állt, a BHP Billiton 2,2, a Rio Tinto pedig 2,6 százalékos árfolyam-növekedést ért el.

Utóbbiak árának a réz londoni rallyja tett jót, a három hónapos határidős szerződések szerint ára ugyanis 2,4 százalékkal ugrott meg.

A jelentést kiadó Bayer részvényeinek árfolyama 4 százalékkal esett vissza, az elemzői várakozásokat alulmúló adatok miatt.

A spanyol Telefonica 1,8 százalékos emelkedést mutatott, miután jelentése szerint tavalyi eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak, illetve kismértékben megemelte idei kilátásait.

A Saint-Gobain, Európa legnagyobb építőipari szállítója 5,7 százalékkal forgott drágábban előző zárásánál, a társaság bejelentése szerint nem csökkenti a részvényei után járó osztalékot, illetve további költségcsökkentéseket hajt végre.

A Lloyds Banking Group árfolyama 1,2 százalékkal esett vissza, éves jelentése a vártnál nagyobb veszteségről, illetve a rossz hitelek növekvő arányáról adott számot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!