A tőzsdei honlapon olvasható indoklás szerint a társaság olyan bejelentést kíván tenni, amely jelentősen befolyásolhatja részvényeinek árfolyamát, ezért a soronkívüli tájékoztatás közzétételéig a kereskedés felfüggesztését kérték. A Globus ma 11 órakor tart sajtótájékoztatót Budapesten. A társaság a Magyar Tőkepiac mai számában is megjelent közleményben tájékoztatott arról, hogy a HAEF (Hungarian–American Enterprise Fund, Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap) és a Globus Rt. 2003. február 11-én szerződést kötött a HAEF részére eladott, illetve kibocsátott új Globus részvények HAEF-től való visszavásárlására. A jogszabályok változása miatt a Globus ezen kötelezettségét nem teljesítheti - idézte a NAPI Gazdaság - , ezért a HAEF és a Globus 2006. február 21-én megállapodtak abban, hogy az egymással szemben fennálló kötelezettségeket, jogokat bizonyos feltételek teljesítésének függvényében megszüntetik. A HAEF jelenleg közel 1,2 millió részvénnyel 10,87 százalékos tulajdonosa a Globusnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!