Felfüggesztették a Konzum Nyrt.-t - Fontos bejelentést tesznek Mészárosék?

Felfüggesztették a vagyonkezelő és ingatlanhasznosító Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül. Ugyancsak felfüggesztették a másik Mészáros tőzsdecég az Opimus kereskedését.
Papp Zsolt, 2017. március 3. péntek, 09:57
Fotó: Napi.hu

A felfüggesztésről szóló határozatot pénteken tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését - írja az MTI.

Mint ismert a cégben Mészáros Lőrinc gázszerelő 19,57 százalékos tulajdont szerzett alig egy hete, azóta a részvényárfolyam száguldott.

A vezérigazgató kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A felfüggesztést, amely a pénteki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 116 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 116, a legalacsonyabb 18 forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK