A piacok érezhetően megörültek a sikeres EU-csúcsnak, mely mellett a mai emelkedést minden bizonnyal a short pozíciók stop szintjeinek a megérintése is segíti. A kedvező hangulat fennmaradásához azonban a most látott kitörési szinteknek ki kell tartaniuk a következő napok során is.

A nap során pedig számos fontos amerikai makroadat is érkezik Amerikából, melyek szintén komoly hatást gyakorolhatnak a piacok hangulatára. 14:30-kor érkezik a szokásos heti friss munkanélküli segélykérelmek száma és a kiemelkedően fontos előzetes harmadik negyedéves amerikai GDP. Továbbá 16 órakor az augusztusi függőben levő lakásértékesítések statisztikája érkezik.

Az irányadó nyugat-európai indexek a tegnapi délutáni ijedelmek után heves emelkedéssel kezdték a napot, mellyel a német DAX réssel törte át a fontos ellenállását.

A vállalati hírek közül kiemelhető, hogy a működési eredmény szintjén a várakozásoktól elmaradó, a nettó eredmény tekintetében viszont az elemzői konszenzust felülmúló nyereségről számolt be a Lufthansa 2011 harmadik negyedévére. A menedzsment megerősítette, hogy profitcsökkenést vár a teljes 2011-es évre. A társaság papírjai jelenleg 1,7százalékos pluszt mutatnak.

Szintén ma jelentett a Daimler, mely a mai gyorsjelentésében vegyes számokat tett közzé, mivel az árbevétel a vártnál magasabb lett, az operatív és a nettó profit azonban a várttól elmaradt. A Daimler papírok árfolyama az általánosan jó nemzetközi hangulatban felfelé menetel, jelenleg 2 százalékos pluszt mutat a részvény.

Az egyes szektorokat nézve nem meglepő módon a bankszektor mutatja a legnagyobb fellélegzést, mely képviselői közül a Societe Generale 9,2, a Deutsche Bank 8,2, a Commerzbank 7 százalékos emelkedésben áll.

A Stoxx szektorindexei közül nem meglepő módon az összes emelkedik, az élen mondhatni már szokás szerint a bankok, a biztosítók és az alapnyagszektor halad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!