A mutatót főként az 1,8 százalékkal 9469 forintra vastagodó OTP húzta feljebb, de segített a 0,8 százalékkal 24 600-ra erősödő Mol is. A Telekom ezzel szemben a napközben felmutatott kisebb-nagyobb erősödés után irányt váltott, s végül 0,4 százalékkal 945 forintra süllyedt. A Richter szintén a vesztesek közé iratkozott fel, de úgy, hogy zárásra sikeresen mérsékelte veszteségét, 0,3 százalékra, vagyis 36 400 forinton fejezte be a kereskedést. Szektortársa, az Egis ennél is kisebb, egytized százalék alatti gyengüléssel 21 250 forinton landolt. Az FHB szintén süllyedt, 0,4 százalékkal 2275 forintra, miközben a Fotex 1,4 százalékkal 965 forintra drágult. Nem teljesített ugyanakkor fényesen a Danubius és a Rába, előbbi 0,1, utóbbi 1,3 százalékos mínuszt hozott össze. A nap nyertese ismét a Genesis lett: az ex-Novotrade-részvény limittel, azaz 20 százalékkal 2400 forintra ugrott. A cég végre hivatalos bejelentésben erősítette meg azokat a korábbi sajtóértesüléseket (NAPI Gazdaság, 2007. június 13., 11. o.), amelyek szerint spanyolországi leányvállalata, a Genesis Solar Espana 14,67 millió euró beruházásösztönző támogatásban részesül Andalúziában.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!