A társaság konszolidált árbevétele 9,629 milliárd forintot ért el 2006 első hat hónapjában, ez 17,5 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakának értékénél. A csökkenés elsődleges okai a közzétett tagvállalati és telephelytevékenység-értékesítések. Az árbevétel meghatározó részét a fogyasztói csomagolások üzletág adta, de jelentős részt képvisel a Tu-Plast részesedés értékesítéséből befolyt árbevétel is. A működési eredmény (EBIT) 297 millió forint volt - a bázisidőszakban -19 millió forint. A második negyedév 513 millió forint üzemi szintű nyereséggel emelte a kumulált eredményt. Az üzleti cash-flow (EBITDA) 1,040 milliárd forint volt a vizsgált időszakban, ami csaknem megegyezik a bázisidőszakkal. A tárgyidőszakban 743 millió forint értékcsökkenést számoltak el, ez 363 millió forinttal kevesebb a bázisértéknél, ennek oka elsősorban a vállalatértékesítésekben keresendő. A pénzügyi műveletek eredménye 447 millió forint nettó bevétel volt 2006 első félévében, ami 562 millió forinttal kedvezőbb 2005 hasonló értékénél. A társaság a forint leértékelődését fel tudta használni az eredményesség javítására. Emellett a nettó hitelállomány radikális csökkenése jelentősen mérsékelte a kamatterheket. A konszolidált nettó eredmény, 664 millió forint nyereség 2006 első félévében, ami számottevő javulás a bázisidőszak 225 milliós veszteségéhez képest. A társaság saját tőkéjének csökkenése a 2005. évi veszteségekre és a 2006. első félévi sajátrészvény-visszavásárlásokra vezethető vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!