Felkészülhetünk az újabb hozamcsökkenésre

A magyar állampapírok bankközi piacán érvényes hozamszintekből kitűnik - a piac nem számított a kamatszint 100 bázispontos csökkentésére.
NAPI, 2009. július 27. hétfő, 14:34
Fotó:

Az MNB hétfői kamatdöntő ülése előtt a hazai állampapírok másodpiaci kereskedelme meglehetősen lagymatag volt. A rövid oldalon mindössze a hathónapos dkj-k hozama csökkent 3 bázisponttal, így egy szintbe került a háromhónapos állampapírok 8,72 százalékos hozam-ajánlatával - derült ki az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatásából.

A hosszú oldalon ennél némiképp nagyobb mértékű, 4-7 bázispontos korrekció előzte meg a kamatdöntést, így éven túl 8,10-8,65 bázispont között változnak a hozamok, amelyek azt követően, hogy az MNB 8,50 százalékra csökkentette az irányadó kamatrátát minden bizonnyal tovább mérséklődik majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK