A szerdai alulteljesítés után visszarendeződés zajlott a devizapiacon csütörtökön, ami a forint felülteljesítését jelentette a régióban - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank elemzője. A forint így az euróval szemben visszatért a 268,50 forintos szintje alá, ahonnan előző nap a devizahiteleseket megsegítő intézkedések kiszivárogtatása miatt tört ki. Késő délután a forint már 267 forint alatt forgott az euróval szemben, ami 0,7 százalékos erősödést jelentett.

A svájci frankkal szemben még többet 1 százalékot izmosodott a forint, ami 211,60 forint körüli értéket jelentett. Ennek az volt az oka, hogy az euró a frankkal szemben 1,26 fölé emelkedett, miután az erős frank káros hatásairól jelentek meg nyilatkozatok, illetve rossz bizalmi index is napvilágot látott Svájcban.

Ruzsonyi ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a jó aukciós adatok is erősítették a forintot csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!