A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,6, a francia CAC-40 0,5, az angol FTSE-100 0,4 százalékkal került feljebb. A mostani emelkedéssel azonban a tegnapi esés egy kis részét tudta csak korrigálni a piac. Egy kedvező német makrohír is érkezett a délelőtt folyamán, miután nem változott áprilisról májusra a német gazdasági hangulat, legalábbis ez derül ki a müncheni székhelyű Ifo Intézet legfrissebb felméréséből. Az Ifo index 114,2 ponton stagnált májusban, ez meghaladja az elemzők által előrejelzett 113,7 pontos értéket.

Délután négykor érkezik egy fontos makroadat Amerikából az áprilisi újlakás értékesítések száma. Ez a várakozásokhoz képesti jelentősebb eltérés estén szintén hatással lehet a piacokra.

A német DAX komponensei közül kiemelkedik a K+S, mely 2,6 százalékos pluszban jár azok után, hogy a Citigroup az emelkedő műtrágya árakra hivatkozva emelte a cégre vonatkozó eredményvárakozásait. A Commerzbank ma 18,6 százalékot zuhan, a jegyzési jog levágása miatt (tegnap még 11 részvényre 10-et lehetett jegyezni 2,18 eurós árfolyamon).

A Stoxx szektorindexei közül ma a vegyipar, az autó és az alapanyag halad a sor élén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!