Félmilliárdos osztalékot fizetne a tőzsde

Május 27-re hívta össze a Budapesti értéktőzsde Zrt. éves közgyűlését a tőzsde igazgatósága, a részvényesek elé a testület részvényenként 104 forintos osztalékfizetési javaslatot terjeszt.
Napi.hu, 2014. május 13. kedd, 17:57
Fotó: Napi.hu

Tavaly a tőzsde átlagos napi részvényforgalma 9,5 milliárd forintra csökkent a 2012-es 9,9 és a válság előtti, 2007-es 35,5 milliárd forintról. A BÉT árbevétele is csökkent valamelyest, tavaly 2 milliárd 352 millió forintra rúgott, amelyből 878 milliós EBITDA és 565 milliós adózott eredmény képződött.

2005-2008 között a tőzsde éves eredménye rendre meghaladta a 2 milliárd forintot, azóta viszont a Keler Zrt. - amelyben a tőzsde 46,7 százalékos részesedéssel bír- a fő tulajdonos MNB-nek köszönhetően egyetlen filér osztalékot sem fizetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK