Felminősítették a Richtert

Csökkentette a Richter részvényeire vonatkozó célárfolyamát a UBS elemzője, mely a korábbi 4800 forintról 4700 forintra változott. Miután azonban az új célár is jelentősen felülmúlja a jelenlegi tőzsdei árfolyamot, a szakértő vételre javasolja a papírokat. A korábbi ajánlás semleges volt.
portfolio.hu, 2014. március 18. kedd, 08:35
Fotó: Reuters

A csúcsokról több mint 20 százalékot esett a Richter-részvényeinek árfolyama, annak ellenére, hogy a társaságnak sikerült teljesíteni a menedzsment tavalyi évre megfogalmazott várakozásait - írja a Portfolio.hu. A UBS szakértője kiemeli, megértik az ukrán és az orosz helyzet súlyosságát és komplexitását, ugyanakkor becslésük szerint a két ország hozzájárulása profit szinten mintegy 40 százalékos, a 22 százalékos részvényáresés ugyanakkor azt tükrözi, hogy az orosz és ukrán profit teljes egészében és tartósan eltűnik. Ez a UBS szerint igencsak konzervatív várakozás, így a jelenlegi szinteken jó vételi lehetőséget látnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK