A BÉT irányadó indexe 20 714,29 ponton, 0,1 százalékos mínuszban zárt szerdán. A mutató nyitásban még pozitívumot jelzett, ám gyorsan korrigált s fél órával a kereskedés kezdete után már nem tudott talpra állni. A BUX a nap nagy részében egy meglehetősen szűk sávban oldalazott, majd a délutáni - vártnál kedvezőtlenebb - amerikai makroadatok hatására tovább zuhant, s 20 643 pont alá is benézett, mielőtt a zárószakaszban, a Richter fellendülésének köszönhetően javítani tudott eredményén.

A blue chipek vegyesen teljesítettek, míg a Mol és a Richter nyereséggel zárta a napot, addig a Magyar Telekom 2 százalékos, az OTP pedig 0,4 százalékos mínuszban végzett, meglehetősen alacsony érdeklődés mellett.

A Mol 16 450 forintos záróára 20 forinttal múlta alul napi maximumát, ám így is 0,3 százalékot drágult a keddi eredményéhez képest. A papír, melyre kevesebb mint 1,6 milliárd forint értékben érkezett kötés egy 150 forintos tartományban cikázott a tőzsdenap során, s csak nap végére jelzett egyértelmű emelkedést.

A Magyar Telekom részvényei azonban már a kereskedés első perceiben megtalálták az irányt, s miután előző napi 722 forintos zárószintjük alá csökkentek a negatív tartományban oldalazva bekkelték ki a délelőttöt. Az amerikai tőzsdenyitás után újra önteni kezdték a távközlési cég részvényeit a parkettre, amely az eladói nyomásnak engedve 705 forintig értékelődött le, majd 708 forinton, 2 százalékos veszteséggel zárt.

Az OTP-vel egész nap veszteséggel kereskedtek, a bankrészvény jegyzése egészen 5351 forintig zuhant, majd onnan az utolsó fél órában visszapattanva 5380 forinton landolt, ami 0,4 százalékos leértékelődést jelent a keddi záróárhoz képest. Szerdán is a bankpapír volt a legkeresettebb a BÉT-en, ám 2,25 milliárd forintos forgalma messze elmarad az előző időszak átlagától.

A Richter volt a legjobban teljesítő nagy papír szerdán a pesti tőzsdén, a gyógyszerrészvény csak pillanatokra múlta alul az előző napi szinteket, s zárásban 400 forinttal drágult, így végül 42 000 forinton, 1 százalékkal keddi záróára felett érkezett rá az utolsó kötés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!