Felülmúlta a várakozásokat a Microsoft

A Microsoft 5,66 milliárd dolláros nyereséget, részvényenként 68 centes profitot ért el az előző negyedévben, ami meghaladja az elemzők által várt 63 centes értéket. A bevételi soron is a vártnál jobb számokat közölt a társaság. A zárás utáni kereskedésben emelkedéssel reagáltak a papírok a számokra.
portfolio.hu, 2014. április 25. péntek, 08:09
Fotó: Reuters

A várakozásoknál jobb negyedéves számokat közölt a Microsoft a csütörtökön, piaczárást követően nyilvánosságra hozott gyorsjelentésében. Részvényenként 68 centes nyereséget produkált, bevételei elérték 20,4 milliárd dollárt. A friss számok azonban alacsonyabbak az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban látottnál (akkor 72 centes részvényenkénti nyereséget termelt 20,49 milliárd dolláros bevétel mellett).

A bevételekre a csökkenő PC-eladások voltak negatív hatással, a személyi számítógépek piaca attól szenved évek óta, hogy a mobil eszközök, főként a táblagépek "kannibalizálják" az értékesítéseket. Ráadásul a bázisidőszak erős volt a Windows és az Office frissítéseknek köszönhetően. Viszont a Microsoft szerint az üzleti felhasználók kereslete javul a személyi számítógépek iránt, lecserélik a régi gépeiket.

A vártnál jobb számokra a társaság árfolyama 2,7%-os pluszba került a zárást követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK