Szerda reggel 280 fölüli szintről indult a euró/forint kurzusa, ami délelőtt 10 óra után 278,50-ig mérséklődött. Alapvetően korrekciós hangulat van a piacokon, a tőzsde ledolgozott valamennyit a tegnapi mélyrepüléséből, de erre a pozitívabb hangulatra nem lehet hosszabb távon alapozni. Ruzsonyi szerint a mostani helyzetben elég egy rossz hír Európából, és ismét kizökkenhetnek a piacok.

A régiós devizák között kismértékű erősödés volt tapasztalható, ahol a forint felülteljesítő volt. Az eurót 4,1424 zlotyn, 25,598 cseh koronán jegyezték.

A dollárt 225,75 forinton jegyezték 1,2320 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankért 195 forintot, 100 japán jenért pedig 250,50 forintot adtak a délelőtti kereskedésben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!