Felülteljesít a magyar tőzsde

Az IMF tárgyalásokkal kapcsolatos jó hírek hatására emelkedéssel nyitotta a napot a magyar tőzsde.
Deák Bálint, 2012. január 6. péntek, 09:41
Fotó: Napi.hu

Az európai indexeknél valamivel jobban 1,1 százalékos pluszban kezdte a napot a BUX. A vezető részvények közül az OTP száguld a legjobban, a bankrészvény valószínűleg az UBS felminősítésének is köszönhetően 2,6 százalékkal 3059 forintra emelkedett. A Mol 1 százalékkal 16 660 forintra emelkedett, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékkal 488 forintra drágult.

A Richter 0,8 százalékkal esett vissza, ami 35 205 forintos árfolyamot jelentett. Jól teljesített az FHB is, a bankrészvény 2,8 százalékkal 447 forintra emelkedett péntek délelőtt.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2012.01.06 10:20

Az IMF tárgyalásokról nincs igazi új hír tegnap óta. De volt két fontos hír: a költségvetés többlettel zárt 2011-ben, a valutatartalékok meg 10%-al növekedtek egy hónap alatt. Mind a kettő előre látható volt, de a koordinált sajtó támadás pont az ellenkezőjét sulykolta ál és rémhírek terjesztésével. Ami most jön: veszett forint vásárlás, ami tönkreteheti az exportot, ha Simor tovább bénázik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html