A mutatók ezzel a teljesítménnyel kéthetes magasságba értek, amely elsősorban a felvásárlásokkal és összeolvasásokkal kapcsolatos pozitív várakozásoknak volt köszönhető. Jelentős forgalom mellett több mint öt százalékkal emelkedett például a Corus Group részvényeinek árfolyama, miután a brazil acélgyártó, a Cia. Siderurgica Nacional megemelte a társaság papírjaira tett felvásárlási ajánlatát. Szakértők a részvényárfolyamok további emelkedését elsősorban a várhatóan növekvő volumenű felvásárlásoktól várják. Jelentősen emelkedett a Continental jegyzése is, amely szintén egy közelgő akvizícióval kapcsolatos piaci hírnek volt köszönhető. Fölfelé tartott a Volkswagen kurzusa, amely a társaság novemberi eladásiról megjelenő kedvező híreknek volt betudható, csökkent viszont az AstraZeneca árfolyama, miután a UBS leminősítette a társaság részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!