Egyhavi mélyponton 1,4610-en járt az euró svájcifrank-jegyzése, majd 14630-ra pattant vissza: ezek a mozgások adtak alapot azokra a pletykákra, amelyek szerint a svájci jegybank (SNB) interveniálhatott a frank erősödésének megállítása érdekében. Ha volt is jegybanki intervenció, az talán a legkisebbek közül való volt, amit valaha láttunk - mondta a Marketwatchnak Peter Rosenstreich, a genfi ACM vezető piaci elemzője -, aki szerint csak a kereskedőket próbálják visszatartani, akik veszik svájci frankot a monetáris döntéshozók holnapi ülése előtt. Az SNB szóvivője nem kommentálta az értesülést, arra hivatkozva, hgy a bank nem reagál az intervenció hírére. Az SNB tavaly márciusban jelentette be expanziós monetáris politikáját, ami lényegében kötvényvásárlásokat jelentett, illetve kötelezettségvállalást, hogy közbelép a devizapiacon a svájci frank felértékelődésének megakadályozása érdekében. A kereskedők szerint az SNB azóta többször is közbeavatkozott a piacon, de a jelek szerint mérsékelt sikerrel, hiszen egy éve még 1,53 körül volt a keresztárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!