Fokozódik a nyomás Budapesten

A Richter vezérletével esik a BUX, az index vesztesége fokozatosan emelkedik.
NAPI, 2011. február 8. kedd, 13:56
Fotó:

A BUX 23141 ponton áll, ez 400 pontos (1,7 százalékos) esés. A részvénypiac forgalma 15,6 milliárd forint. A kínai kamatemelés egyelőre nem nagyon érezteti hatását a piacon, inkább egyedi vállalati hírek, illetve az olaj gyengülése mozgatja a részvényeket.

Az indexet a Richter húzza le, a gyógyszergyártó a mai profit warningot követően kezdett meredek esésbe: árfolyama 40600 forint, 4,13 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál.

Az olajár nem tud magához térni, ami nemcsak az orosz tőzsdét gyengíti, de a Mol 1,8 százalékos eséséhez is hozzájárult. Az olajpapír 22600 forinton áll.

Az OTP erősnek mutatkozik, 5919 forintos árfolyama az átlagnál kisebb, 1,19 százalékos csökkenés.

Az Egis befektetők nem tudják eldönteni, hogy inkább adni, vagy inkább venni kellene a papírt a Richtrer-warning után. Egyelőre az eladók vannak többségben, két százalékos mínuszban, 21825 forinton jár a papír.

Az FHB 1100 forint felett is forgott, mostanra azonban visszatért a tegnapi 1085 forintos szintre.

Öt százalékot közelítő veszteségnél járnak az AAA papírok, ez 273 forintos árfolyamot jelent, igaz, alacsony forgalom mellett. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK