Londonban a Shell, a BP, Párizsban a Total részvényei emelkedtek jelentősebb mértékben. A dublini tőzsdén az ír Ryanair légitársaság papírja volt a nyertes, miután a társaság bejelentette, hogy a várakozásokat meghaladó 31 százalékos mértékben növelte nettó eredményét az első üzleti negyedévben. A cég vezetése szerint többek között az is a malmukra hajtotta a vizet, hogy a versenytársak a növevő üzemanyagköltségek egy részét áthárították az utasokra, míg a Ryanair alacsonyan tudta tartani árait. Frankfurtban az autógyártók vitték a prímet: a DaimlerChrysler 2,7 százalékkal, a BMW 1,7 százalékkal került feljebb. A német Continental gumiabroncsgyár részvényei pedig 3 százalékkal izmosodtak, miután a társaság az első félévben 59,3 százalékkal 410,3 millió euróra növelte az adózott eredményét az egy évvel korábbi 257,6 millióhoz képest. De erősödtek a Metro AG áruházlánc részvényei is, köszönhetően a - több mint tíz százalékos - 227 millió euróra növekvő adózás előtti eredménynek. A dollár/euró jegyzés gyengült 1,2214 dollárra, mert a befektetők bizalma megnőtt az euró iránt, miután az euróövezeti feldolgozóipar hétfőn közölt beszerzőmenedzser-mutatója először jelzett teljesítményjavulást az ágazat háromhavi visszaesése után (50,8 pontra erősödött júliusra). Az is a dollár ellen hatott, hogy az orosz központi bankban közölték: növelik az euró arányát a rubel valutakosarában. Ugyan az amerikai feldolgozóipar teljesítménye is a leggyorsabban nőtt júliusban hét hónap óta, és a Fedtől is további kamatemeléseket várnak a piacon, de ezt már korábban beárazták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!