Az év utolsó hetében is kitarthat a Wall Streeten eluralkodott optimizmus, az indexek szárnyalása azonban elkerülhetetlenül véget ér - figyelmeztetnek elemzők.

Január második felétől 5-7 százalék közötti korrekció indulhat meg - mondta a Reutersnek Ryan Detrick, a Schaeffer's Investment Research elemzője.

Csütörtökön - a karácsony miatt rövidített kereskedési hét végén - a New York-i indexek emelkedtek, sorban a negyedik hetet zárták erősödéssel.

Idén a mutatók meghaladták a 2008. szeptember 12-én, a Lehman Brothers bedőlését megelőző utolsó kereskedési napon elért szintet.

Csütörtökön a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA indexe 0,12 százalékkal 11 573,49 pontra erősödött. A mutató decemberben 5,2 százalékkal, az év egészét tekintve 11 százalékkal emelkedett.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója csütörtökön 2665,60 ponton zárt. Decemberben eddig 6,7 százalékkal, az év elejéhez képest 17,5 százalékkal erősödött.

A tőzsdén szereplő legnagyobb amerikai részvénytársaságok S&P 500-as mutatója 1256,77 ponton zárta a hetet. Decemberben 6,5 százalékkal, az év egészét tekintve 12,7 százalékkal erősödött.

Az év utolsó hetében elsősorban ingatlanpiaci adatok adhatnak irányt a kereskedésnek New Yorkban. Kedden jelenik meg a Case-Shiller lakásár-index, csütörtökön pedig a folyamatban lévő, de még le nem zárt ingatlanértékesítési tranzakciók számának alakulásáról szóló új jelentés. A befektetők ezen kívül elsősorban az ugyancsak csütörtökön érkező heti munkanélküliségi adatokból vonhatnak le következtetéseket a világ legnagyobb gazdaságának állapotára vonatkozóan, és még pénteken, az év utolsó napján is kereskedhetnek a New York-i tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!