Optimista hangulatban folytatódhat a kereskedés az amerikai piacokon azt követően, hogy a szenátus valamint a képviselőház is rábólintott a tengerentúli költségvetésre, mellyel elkerülhető az amerikai gazdaság számára a recesszió. Azonban a Saxo Bank stratégája szerint nem árt az óvatosság, ugyanis a politikusok bár időt nyertek, de érdemi reformokról még nem döntöttek.

A nap egyetlen amerikai makroadatát négy órakor teszik közzé: a decemberi feldolgozóipari ISM index az elemzők szerint a bővülést jelentő 50 pontos szint felé emelkedhet. A mutató decemberben 50,5 pontig kapaszkodhatott a novemberi 49,5 pontos értékről.

A nemzetközi tőkepiaci hangulatnak megfelelően az amerikai piacokon is felfele vehetik az irányt a benchmarkok. A határidős tengerentúli indexek jelentős pluszban tartózkodnak: a Dow futures 199, az S&P 500 futures 26, míg a Nasdaq futures 53 ponttal került feljebb eddig a nyitás előtti kereskedésben.

Az Apple hétfőn több mint 4 százalékkal ralizott, de a részvények ma sem vesztették el a lendületüket. A papírok a kezdő gong előtt 2,9 százalékkal emelkednek. Ez egyrészt a kedvező tőkepiaci hangulatnak tulajdonítható, másrészt pedig azok a spekulációk is szerepet játszhatnak benne, melyek szerint az Apple 2014-ben egy karórával is piacra léphet.

Az autóbérbeadással valamint lízingeléssel foglalkozó Avis Budget Group arról számolt be, hogy 500 millió dollár készpénz ellenében megvásárolja a Zipcart. Minden egyes részvényért az Avis 12,25 dollárt fog fizetni, ami közel 50 százalékos prémiumot jelent a Zipcar hétfői záróáráhozképest. Az Avis stagnál, míg a másik vállalat 47,4 százalékkal erősödik a nyitás előtti kereskedésben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!