Folytatódnak az elbocsátások a Molnál

A Mol Nyrt. Dunai Finomítójából 92 embert már elküldtek, s 2013 első negyedévében elbocsátják a második csoportot is. A Molnál közel 700 embert érinthet az idei létszámcsökkentés.
Index.hu, 2013. január 15. kedd, 12:42
Fotó: Napi.hu

"A gazdasági válság és az iparág európai szereplőit sújtó nehézségek bennünket is arra késztetnek, hogy átalakítsuk, hatékonyabbá tegyük működésünket. Ha nem lépünk most, a válság kényszerít majd minket erre később, de akkor sokkal fájdalmasabb intézkedésekre lenne szükség" - mondta el Galambos László, a Mol finomításigazgatója a Százhalombattai Hírtükörnek adott interjújában.

A korábbi hírekkel kapcsolatban, miszerint hétszáz fő leépítését tervezi a Mol, Galambos elmondta, hogy az egész Molnál a leépítések 656 főt érintenek és több lépcsőben hajtják vissza. A Dunai Finomítóból 92 dolgozót küldtek el eddig, de 2013 második negyedévéig még folytatódnak az elbocsátások, a finomítóban várhatóan még az első negyedévben elbocsátják a második csoportot is.

Az igazgató szerint a Mol nem tervezi felszámolni a finomító üzletágat, sőt, a mostani intézkedések azért történnek, hogy a Dunai Finomító ismét Európa élvonalába tartozzon. "A Mol csoport 300 milliárdos beruházási programja, amiről Hernádi Zsolt korábban beszélt, a vállalat kutatás-termelés és finomítás- kereskedelem-petrolkémia üzletágai tevékenységeit egyaránt érinti. A keret mintegy felét magyarországi szénhidrogén-kutatásra és mezőfejlesztési projektekre költjük, amely nem hagyományos kutatásokat is tartalmaz, a Downstream üzletágban pedig jelentős beruházások történnek a Petrolkémia és a Logisztika területén" - mondta.

Az Index tavaly szeptemberben azt írta, hogy a Mol hétszáz fős csoportos létszámcsökkentést tervez. Az Opten cégtárának adatai szerint a vállalatnál nagyjából 5600 alkalmazott van, így a döntés nagyjából 12 százalékos leépítést jelentett volna. A cég akkor kérdésünkre azt közölte: az iparági helyzetre reagálva átalakítja finomítási és kereskedelmi működését, amitől mintegy 110 milliárd forintos eredményjavulást várnak; ennek részeként kezdeményeznek elbocsátásokat is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2013.01.15 13:34

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m30efl27Cb1r9fro5o1_400.gif
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2013.01.15 13:25

a szektaközpont majd kiadja, hogy gyorsan meg kell növelni a közrabszolgák számát 700-zal, így "mintha mi sem történt volna..."

vagy 800-zal kell növelni, és máris sikertörténetként lehet kiadni kántálásra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html