Nyitásban még meredek emelkedéssel indultak, majd az apadó üzemanyagtartalékok hírére megugró olajár következtében kissé visszaestek és csak a magánszektor kedvező foglalkoztatottsági adatai tépték ki a völgyből tőzsdéket. A blue chipek közül az olajóriás Chevron (5,3 százalék) és az Exxon Mobil (4,3 százalék), valamint az alumínium termelésben érdekelt Alcoa (4,4 százalék) vezették a sort. A pénzügyi szektor árfolyamait a felügyeleti szerv szerepét betöltő Securities and Exchange Commission (SEC) már beharangozott, az iparág meghatározó cégeinek papírjaira vonatkozó, meztelen shortolást korlátozó határozata hajtotta feljebb. A Dow 1,6 százalékos emelkedéssel 11397,69 ponton, az S&P-500 1,7-el 1284,26, míg a Nasdaq a vörös tartomány tesztelése után 0,4 százalékos erősödéssel 2329,72 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!