A januári emelkedés után így látszólag elpárolgott a vételi erő és beköszöntött a korrekció, ám a szerdai újabb esés ellenére egyelőre nem lépett még ki emelkedő trendjéből a BUX.

A blue chipek közül a legnagyobbat a Mol bukta, az olajtársaság részvényei 3,2 százalékos zuhanást követően a napi mélypontot jelentő 21 605 forinton végeztek.

Az OTP ugyanakkor a napi mélypontot jelentő 5707 forintról korrigált vissza az 1,7 százalékos mínuszt jelentő 5800 forintra.

A Richter a keddi szakadás után már mérsékeltebb tempóban esett, papírjaira 1,1 százalékkal előző záróértékük alatt, 40 100 forinton születtek az utolsó kötések.

Szektortársa, az Egis első pénzügyi negyedéves jelentésének közzététele előtt 100 forintos mínusszal 22 000 forintra rontott.

A vezető papírok közül egyedül a Magyar Telekom tartotta magát, a távközlési társaság ugyanis beragadt a szerdai záróval megegyező 549 forinton.

A kevés számú emelkedő közé tudott feliratkozni ellenben a kisebbik hazai bankrészvény, az FHB ugyanis közel fél százalékkal 1088 forintra erősödött.

A CIG Pannónia zintén javítani tudott, a biztosítótársaság 0,4 százalékkal feljebb kapaszkodva 788 forinton végzett.

Ütemesen esett azonban több kisebb papír, a legnagyobbat az igen illikvid Csepel bukta 7 százalék feletti eséssel, ám a BIF és a Genesis is 5 százalék körül értékelődött le.

A B-kategóriás papírokat követő BUMIX azonban még így is felülteljesítette nagytestvérét, 0,2 százalékos esése 2001 pontos záróértéket takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!