A Richter Gedeon Nyrt. valamint a Pharmanest AB a mai napon bejelentették, hogy a Richter fogja értékesíteni Európában, Latin-Amerikában és néhány egyéb országban a Pharmanest SHACT (Short Acting Lidocaine) technológiáját, ami egy saját fejlesztésű, innovatív fájdalomcsillapító hatású készítmény.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék bevezetését követően, a Pharmanest további, forgalomhoz kötött mérföldkő kifizetésekre és kétszámjegyű royalty bevételekre is jogosulttá válik.

Mire jó az új készítmény?

A SHACT újonnan kifejlesztett technológiája a nyálkahártya szövetek fájdalomcsillapítását biztosítja. Egy, Svédországban lefolytatott klinikai vizsgálat megállapította, hogy a SHACT kezelést követően jelentősen csökkent a méhen belüli eszköz (IUD) felhelyezésekor tapasztalt fájdalomérzet a placeboval kezelt páciensekhez viszonyítva, s mindez mellékhatásmentesen következett be. IUD eszközöket mintegy 165 millió nő használ a világon, és több millióan tapasztalnak fájdalomérzetet vagy diszkomfort érzést annak felhelyezésekor.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a nőgyógyászati termékek fejlesztésével és értékesítésével javítani tudjuk a nők életminőségét minden korcsoportban. Ez a megállapodás egy újabb lépésnek tekinthető a nőgyógyászati termékkörünk világpiacon történő további bővítése felé, amely egyúttal az egyik legfontosabb stratégiai kezdeményezésünk is egyben" - jegyezte meg Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

A Pharmanest szándéka szerint 2018-ban felgyorsítja a SHACT észak-amerikai piacra szánt klinikai fejlesztését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!