A nyugat-európai börzéknek nem kis részben a médiavállalatok részvényei próbáltak lendületet adni, miután a brit BSkyB az alaptevékenység csökkenő veszteségéről számolt be, a Goldman Sachs pedig modellportfóliójában növelte mind a BSkyB, mind pedig a WPP hirdetési ügynökség súlyát. A tech-szektor és az olajipar nem szerepelt túl fényesen, miközben a telekomrészvények vegyes képet mutattak: a BT Group drágulásával szemben a Deutsche Telekom - lehúzva a DAX-ot is - nagyot esett, miután a Fitch stabilról a leminősítést valószínűsítő negatívra módosította a társaság hitelbesorolásának kilátását. Az autógyártók drágultak, a papíroknak az adott lendületet, hogy a BMW januári forgalmának 18,7 százalékos megugrásáról számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!