Fordulat az állampapírpiacon

A két legrövidebb lejárat kivételével csökkenésbe váltottak a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán pénteken.
Ádám Viktor, 2008. november 14. péntek, 15:50
Fotó:

Éven belül nem történt nagy változás, a három- és a hathónapos referenciaátlag 2 bázisponttal emelkedett, a 12 hónapos 5-tel süllyedt. A hosszú oldalon jelentősebb, 25-50 bázispont közötti csökkenés következett be, a legnagyobb mértékben az ötéves benchmark apadt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK