A börzére olyan külföldi cégek papírjait vezethetik be, amelyek piaci kapitalizációja legalább 30 milliárd jüan (4,6 milliárd dollár), továbbá a belistázási kérelmet megelőző három évben legalább hárommilliárd jüan nettó profitot, a legutóbbi 12 hónapban pedig minimum egymilliárdos nyereséget értek el - idézi a lap értesüléseit a Marketwatch.

A vállalatok a sanghaji börzén megszerzett tőkét kínai tevékenységükhöz használhatják, de a tervek szerint haza is utalhatnák, ha ehhez megszerzik a kínai devizahatóság engedélyét.

Kína 2009-ben közölte, hogy a jüan nemzetköziesítésének jegyében és Sanghaj globális pénzügyi központtá történő fejlesztése érdekében olyan tőzsde indítását tervezi, amelyen külföldi cégek jüan-denominált részvényeket bocsáthatnak ki. Jelentkezőkből valószínűleg nem lesz hiány, hiszen sok, Kínában erőteljes jelenléttel bíró cég - köztük az HSBC Holdings és a General Electric - közölte korábban, hogy szeretne részvényeket kibocsátani a sanghaji tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!