Az index csaknem 3 százalékos pozitív elmozdulásából kisebb-nagyobb mértékben az összes vezető papír kivette a részét, a leglátványosabb azonban a Richter mozgása volt. A gyógyszergyári részvény rögtön emelkedéssel kezdett és már a kereskedés első órájában átlépte a 3600 forintos szintet. Délután már a 3700 forintos határral is megbirkózott és 4,3 százalékos pluszban 3719 forinton zárt. A forgalma is kimagasló volt, meghaladta a 3,5 milliárd forintot, amivel a legnagyobb forgalmú részvény volt a tőzsdén.

A második legnagyobb emelkedést a Mol produkálta, az olajpapír ma annyit emelkedett, amennyit tegnap esett, vagyis szűk három százalékot. A záróár 16600 forint lett, a forgalom itt egymilliárd forint alatt maradt.

Júl szerepelt az OTP papírja is, 4510 forintos záróára 2,5 százalékos emelkedés eredménye. A bankpapír azonban az átlagosnál alacsonyabb, 3 milliárdos forgalom mellett csatlakozott be a rallyba.

A jó gyorsjelentést közzé tevő Magyar Telekom erejéből már csak egy százalékos emelkedésre futotta, ez 325 forintos záróárat jelent. A jó hangulat magával ragadta az Egist is, 1,72 százalékos pluszban, 20950 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!