Fordult a szélirány a Wall Streeten

A New York-i irányadó indexek csütörtökön annak ellenére zártak a pozitív tartományban, hogy a kereskedési nap elején még jelentős veszteségeket görgettek maguk előtt.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 10:04
Fotó:

A DJIA mindössze 0,1 százalékos, 7 pontos mínuszban zárt csütörtökön, bár a kereskedés első harmadában még 200 pontos veszteséget halmozott fel. Az S&P 500-as index 0,2, a Nasdaq 0,7 százalékos pluszban zárta a napot.

A fordulatot az hozta el a New York-i parketten, hogy bár Tim Geithner pénzügyminiszter továbbra sem készült el az Omaba-kormány bankmentő csomagjának részleteivel, a Reuters kiszivárogtatta, hogy az új washingtoni adminisztráció már dolgozik a lakáshitelek támogatására vonatkozó programon.

A bankpapírok veszteségei mérséklődtek ugyan, ám a Dow Jones index teljesítményét továbbra is lerontotta a Bank of America és a Citigroup negatív teljesítménye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK