A Budapesti Értéktőzsde indexe napi maximuma közelében, 20 781 ponton fejezte be a hétfői kereskedést, napi minimuma is majd 2 százalékkal pénteki záróértéke fölött alakult.

A vezető papírok mindegyike drágult, a legnagyobb mértékben, 6,8 százalékkal, több mint 1000 forinttal a Mol, így 15 890 forinton zárt.

Az OTP-részvény is kitett magáért; 3,6 százalékkal, 190 forinttal 5540 forinig emelkedett a jegyzése. A bankpapír jegyzése 5500 és 5580 forint között mozgott, forgalma nem érte el a 9 milliárd forintot sem.

A Richter árfolyama 2 százalékkal kereken 41 ezer forintig kúszott föl, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került többe nap végén, mint péntek délután, konkrétan 749 forintba. A Richterhez hasonló mértékben, 2,1 százalékkal jutott följebb az Egis is, így a nap végén 18 680 forinton forgott.

A pesti börze bizakodó nemzetközi hangulatban tudott ilyen jól teljesíteni, és míg Prágánál masszívabb volt a hétfői emelkedése, addig a varsói Wig20-szal szinte pontosan megegyező mértékben erősített.

Szintén 4 százalék körül drágult az FHB és a Rába, míg a Humet jegyzése 5 százalék fölött zuhant.

A csökkenő profitot jelentő AAA Auto 1,5 százalékkal lett olcsóbb, a Pannergy viszont valósággal kilőtt a kereskedés utolsó szakaszában, miután arról számolt be, hogy új befektető, a Cashline érdekeltségébe tartozó ONP Holdings száll bea Pannergy geotermikus fúrásokat végző leányába, a Pannergy Polifinbe, illetve a Pannergyben 950 forintos lehívási áron vételi opciókat is szerzett.

A nap messze legnagyobb emelkedését a Pannergy produkálta, a 14 százalék fölötti drágulás közel 300 millió forintos forgalomban ment végbe. Ugyanakkor a KulcsSoft ismét jelentőset, 8 százaléknál nagyobbat esett - igaz, roppant szerény forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!