A szezonhoz méltóan gyenge forgalom mellett 17 351 pontra esett a Budapesti Értéktőzsde indexe, ami 0,9 százalékkal kevesebb a pénteki zárásnál - ezzel elmaradt a többnyire emelkedő régiós tőzsdéktől. A Fitch Ratings közelgő leminősítése sem mozgatta meg a befektetőket, majd délután a kedvező amerikai makróadat sem hozott semmilyen változást - már csak azért sem, mert aki tudott, szabadságra ment a két ünnep között. A részvények ennek megfelelően alig több, mint 4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a budapesti börze parkettjén, ami még az idei, meglehetősen gyér forgalom fényében is nagyon kevés. Az OTP 1,2 százalékos eséssel kereken 3300 forinton zárta karácsony harmadnapját. A Mol ennél kisebb, csupán 0,1 százalékos eséssel úszta meg, az utolsó kötés 17 900 forinton született.

A Magyar Telekom részvényeinek értéke 3 forinttal 517 forintra esett. A Richter 2,1 százalékot esett, miközben az Egis árfolyama jottányit sem változott. Magához képest kiemelkedő, 133 millió forintos forgalmat generált a Freesoft részvénye, amivel az előkelő ötödik helyre lépett elő a forgalom szerinti rangsorban. A papír tovább folytatta csendes, nagyrészt saját részvény vásárlásoktól hajtott rallyját, ezúttal 2,5 százalékkos emelkedéssel, igaz, nap közben tíz százalékos pluszban is járt, így átmenetileg felfüggesztették a cég papírjaival való kereskedést.

A Pannergy 1,1 százalékos erősödéssel reagált a cég fúrásaival kapcsolatos mai hírekre. A legnagyobb kilengéseket szokás szerint az illikvid spekipapírok produkálták: a Futuraqua tíz százalékkal erősödött, és szépen, 7,4 százalékkal drágult Pflax is. Eközben viszont közel 14 százalékot zuhant az AAA részvényárfolyama, amitől nem sokkal maradt el a Bookline 11 százalékos mélyrepülése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!